Baltic Earth žiemos mokykla skirta klimato svyravimams

Baltic Earth tinklas skelbia kvietimą į žiemos mokyklą, skirtą ilgalaikiams klimato svyravimams Baltijos jūros regione ir visame pasaulyje. Šis nuotolinis kursas vyks 2021 m. kovo 17-26 d.

Kurso metu bus supažindinta su klimato svyravimais skirtinguose laiko masteliuose, bus pristatyti instrumentiniai matavimai, istoriniai dokumentai ir netiesioginiai duomenys (pvz., medžių rievės, ežerų nuosėdos) suteikiantys informacijos apie klimato svyravimus. Bus mokoma kaip tinkamai šiuos duomenis apdoroti ir interpretuoti. Daugiausia dėmesio bus skiriama Baltijos jūros regionui. Žiemos mokykloje bus dirbama tiek su statistiniais metodais, tiek su skaitmeniniais modeliais, bus mokoma duomenų analizės pagrindų, duomenų neapibrėžtumo vertinimo bei skirtingų statistinės analizės strategijų.

Baltic Earth žiemos mokykla yra skirta klimatotologijos, meteorologijos, okeanologijos, hidrologijos ir kitų geomokslų bakalauro studentams. Norintys dalyvauti iki 2021 m. sausio 15 d. turi užpildyti paraišką. Teikiant paraišką reikės CV, motyvacinio laiško bei dėstytojo rekomendacijos. Dokumentus reikia pateikti svetainėje:

https://www.io-warnemuende.de/bews-2021-application.html

Daugiau informacijos apie Baltic Earth žiemos mokyklą.