„ClimateLaunchpad“ – didžiausias pasaulyje žaliųjų verslo idėjų konkursas

Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkas drauge su “Swedbank” ir “Rockit” organizuoja didžiausio pasaulyje žaliųjų verslo idėjų konkurso „ClimateLaunchpad“ nacionalinę programą. Konkurse kviečiami dalyvauti visi neabejingi klimato kaitai ir siekiantys savo žaliąją verslo idėją paversti sėkmingu startuoliu bei įgyti reikšmingos verslo kūrimo patirties.

Geriausios Lietuvos komandos laimės teisę atstovauti šaliai Europos finale, o sėkmingai pasirodžiusios jame – pristatyti savo verslo idėją pasauliniame „Global Grand Final“ renginyje. Daugiausiai potencialo pasauliniame finale pademonstravusios komandos bus pakviestos į prestižinę švariųjų technologijų startuolių akseleravimo programą „Climate-KIC Accelerator“, o top-3 bus papildomai apdovanotos piniginiais prizais iki 10 000 eurų!

Šiemet visa programa – nuo idėjų atrankos iki pat tarptautinio finalo – vyks online, todėl dalyvavimas prieinamas visiems!

Visi užsiregistravusieji į “ClimateLaunchpad” konkursą gaus prieigą prie internetinio kurso, kuriame galės savarankiškai mokytis verslo pagrindų. Kursas apims šias temas:

  • verslumas, startuoliai ir įkvepiančios įmonės
  • produkto prototipas ir jo poveikis
  • klientai ir rinkos segmentas

Atrinktų idėjų autoriai bus pakviesti dalyvauti liepos 15-17 d. vyksiančioje virtualioje mokymų stovykloje (bootcamp) su Elena Messiou. Elena Messiou – inovacijų, verslumo ir vadybos įgūdžių lektorė, startuolių trenerė, turinti darbo patirties Europoje, Azijoje, Afrikoje ir JAV. Elena bootcamp metu padės identifikuoti produkto/paslaugos rinką, teisingai atlikti rinkos tyrimą, paaiškins, kaip sukurti klientui vertę, apskaičiuoti pagrindinius finansinius rodiklius, įvertinti savo produkto poveikį klimatui ir pristatyti savo idėją.

Po bootcamp vyks intensyvios mokymų sesijos, kurių metu dalyviai testuos savo verslo modelį su klientais ir tobulins verslo idėjos pristatymą – pitch’ą.

Visa programa nemokama ir vyks anglų kalba.

Norintys dalyvauti konkurse ir mokymuose iki birželio 28 d. turi užpildyti registracijos formą: https://climatelaunchpad.org/application-form/. Joje būtina nurodyti verslo idėją, kurią ketinate tobulinti mokymų metu.