Švariųjų technologijų konkursas ClimateLaunchpad

Studentai, dėstytojai, tyrėjai ir kiti entuziastai kviečiami dalyvauti konkurse ClimateLaunchpad! Tai didžiausias pasaulyje švariųjų technologijų verslo idėjų konkursas, vykstantis daugiau nei 50 šalių. Turintiems idėjų, kaip sustabdyti klimato kaitą, ir pasiryžusiems paversti jas sėkmingu verslu, šis konkursas gali tapti tiesioginiu bilietu į pasaulinę šlovę. Laukiamos idėjos, susijusios su atsinaujinančia energija, natūralių išteklių tausojimu, ekologiniais pokyčiais, efektyviu būdu sumažinti oro ar vandens taršą, teigiamais pokyčiais maisto grandinėje ir pan. – galimybės beribės, svarbiausia, kad tai vienu ar kitu būdu paliestų klimato kaitą.

Įdėjų registracija vyks iki gegužės 16 d.: http://bit.ly/2Gss4Zu

Atrinktų idėjų autoriai bus pakviesti birželio 6-7 d. dalyvauti Vilniuje vyksiančioje mokymų stovykloje su Ron Bloemers – švariųjų technologijų bei atsinaujinančių išteklių ekspertu iš Nyderlandų. Vėliau komandos tobulins verslo modelį, vertės pasiūlymą ir idėjos pristatymą. Liepos 19 d. Vilniuje vyks nacionalinis finalas, kurio metu komandos pristatys savo idėjas – dviejų geriausių idėjų autoriai laimės galimybę atstovauti Lietuvą tarptautiniame finale.
Didžiojo finalo metu scenoje pasirodys geriausios komandos iš daugiau nei 50 pasaulio šalių. Visų finalo dalyvių laukia spaudos, potencialių partnerių ir investuojų dėmesys. Pirmosios vietos nugalėtojai gaus 10.000 Eur, antrosios – 5.000 Eur, o trečiąją vietą laimėjusi komanda bus apdovanota 2.500 Eur. Net dešimt finale geriausiai pasirodžiusių komandų bus pakviestos į Climate-KIC akseleratorių. Čia patekusios komandos gauna ne tik visą verslo paramą, bet ir iki 95.000 Eur investiciją be jokios verslo dalies atidavimo.

Daugiau apie kvietimą dalyvauti ClimateLaunchpad.